Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Επαναληπτικά θέματα (2019) Νο 1: Οξειδοαναγωγή

Τα θέματα σε word ΕΔΩ. Οι απαντήσεις ΕΔΩ.

6 σχόλια:

  1. Στις απα΄ντήσεις της 13 γραφετε " Τα 0,2 mol του Μ είναι 0,2NA άτομα, οπότε κάθε άτομο του Μ απέβαλλε 3 ηλεκτρόνια, άρα ο αριθμός οξείδωσης του Μ είναι +3"
    Νομίζω κάνετε λάθος ( και αυτό οδηγεί σε συνολικη λάθος άσκηση ). Δεν αντιδρούν 0,2 mol Μετάλλου Μ προς +3. Ετσι θα πρέπει να ορίσετε y και ω mol που αντιδρούν προς Μ+2 και Μ+x ( που οδηγεί σε σύστημα 2 εξισώσεων με 3 αγνώστους )

    Για παράδειγμα θα μπορούσαν 0,1 mol M να αντιδρούν προς Μ+2 ( μεταφορά 0,2 ΝΑ ηλεκτρονίων ) και 0,1 mol M προς Μ+4 ( μεταφορά 0,4 ΝΑ ηελκτρονίων ) που δίνουν το ίδιο άθροισμα με αυτό της εκφώνησης.

    Νομίζω κάνετε λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν κατάλαβα τι εννοείς. Αναφέρω ότι το Μ μετατρέπεται σε Μ3+ και όχι σε Μ2+ (μήπως το μπέρδεψες με τα ιόντα μαγγανίου που δίνω;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ βοηθητικες ερωτησεις αν και τις ελυσα σωστα αντιμετωπισα ενα προβλημα στο 11α.Γενικα υπαρχουν ορισμενες ενωσεις που καλο θα ηταν να γνωριζουμε τα ιοντα που τις αποτελουν?Γενικα δεν ειχα προβλημα μερι στιγμης σε αντιστοιχα θεματα ωστοσο με δυσκολεψε μπορω να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η συγκεκριμένη ένωση υπάρχει στο σχολικό βιβλίο (ερωτήσεις 15 και 33)και γι' αυτό την έβαλα. Προφανώς υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή