Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ 81: Οργανική και Ιοντική Ισορροπία

Η άσκηση με τη λύση της σε word ΕΔΩ.

8 σχόλια:

  1. Θα ήθελα την γνώμη σας για την ενόητα 1.1 Διαμοριακές Δυνάμεις της ύλης.Θεωρώ ότι η υποενότητα Ιδιότητες των υγρών,Ιξώδες-Επιφανειακή Τάση-Τάση ατμών είναι ΕΝΤΟΣ.
    Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Στέργιε. Αν υποενότητα θεωρείται ότι αρχίζει με μπλε γράμματα τότε είναι εντός. Δεν είμαι όμως 100% σίγουρος.Αλλά οπωσδήποτε χρειάζονται οδηγίες για τη διαχείριση αυτής της πραγματικά τεράστιας ύλης. Δεν είναι δυνατόν να τα μάθουν όλα στη Γ Λυκείου.
    Παρεμπιπτόντως στη διεύθυνση
    http://www.pi-schools.gr/content/index.php?lesson_id=23&ep=333
    μπορείς να βρείς τα παλιά σχολικά βιβλία χημείας (Γ Λυκείου και Β΄Λυκείου κατεύθυνσης) και μάλιστα σε αρχεία word !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν, ότι μάλλον είναι ΕΚΤΟΣ. Όλα αυτά βέβαια,θα αποσαφηνιστούν, όταν ανακοινωθούν οι οδηγίες,γιατί κατά την προσωπική μου γνώμη, είναι και κάποια άλλα μικρά τμήματα της ύλης που θέλουν ξεκαθάρισμα.Για παράδειγμα η ώσμωτική πίεση θα διδαχθεί μόνο θεωρητικά,ή θα διδαχθεί και με ασκήσεις;Είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.

      Διαγραφή
  3. Ευχαριστώ για την πληροφόρηση Στέργιε. Είναι επείγουσα ανάγκη να δοθούν διευκρινίσεις. Αναμένουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα παρακολουθω τη σελιδα σας, ειμαι συναδελφος και πραγματικα θεωρω οτι θα υπαρχει μεγαλο προβλημα με αυτη την τεράστια υλη που καλουνται οι μαθητες να μαθουν σε ενα μόνο χρονο. Γνωριζετε κατι Νεώτερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα συνάδελφε. Δεν γνωρίζω τίποτα περισσότερο πέρα από αυτά που γράφονται σε αυτή τη σελίδα. Εικάζω ότι κάποια στιγμή (κάπου εκεί στο Αύγουστο) θα δοθεί οδηγός διαχείρισης της ύλης. Η ύλη όντως έχει αυξηθεί πολύ και ανοίγει πολύ η ασκησιολογία λόγω θερμοχημεία, νόμου ταχύτητας, Qc. Κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα δεν είναι τόσο η μεγάλη ύλη αλλά το ότι στην Α΄και Β΄ Λυκείου η ύλη είναι ελάχιστη έως ανύπαρκτη με αποτέλεσμα όλο το βάρος να πέφτει στη Γ΄. Αυτό δεν συνέβαινε παλαιότερα (επί δεσμών).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αυτό ακριβώς πιστεύω και γω!!!!! Σε αναμονή λοιπόν για νεώτερες πληροφορίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή