Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ 93: Οξειδοαναγωγική - Θερμοχημεία - Χημική & Ιοντική Ισορροπία

Η άσκηση με τη λύση της σε word ΕΔΩ.

6 σχόλια:

  1. Σάββα καλησπέρα καλή χρονιά πολύ καλή η συνδυαστική στο τελευταίο η διάσπαση του νιτρικού αμμωνίου δεν είναι ισοσταθμισμένη δες οξυγόνο. Επειδή στο 1ο μέλος περιττός αριθμός οξυγόνων πολλαπλασιάζω 1o μέλος όπως την έχεις επι 2 και εύκολα γίνεται:
    2NH4NO3 δίνουν 2N2+O2+4Η2Ο. Επίσης, στην αρχή αντί για 3L ξέφυγε γράφεις 3 mL Δ1 στη λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκιο Γιώργο θα το διορθώσω.
    Σε ευχαριστώ για την υπόδειξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα κύριε Σάββα. Μπορείτε να μου πείτε αν στο νόμο της ταχύτητας βάζουμε τα καθαρά υγρά σε ετερογενεις αντιδράσεις ή παραλειπονται όπως στην Κc?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα. το σχολικό αναφέρει ότι παραλείπονται από τη σταθερά Kc τα καθαρά υγρά και τα στερεά στις ετερογενείς αντιδράσεις δίνοντας και δύο παραδείγματα. Κανονικά και σύμφωνα με αυτά που έχει διδαχθεί πρέπει να παραλείπονται και από το νόμο της ταχύτητας. Η χημική κινητική είναι ένα από τα πιο δύσκολα και πιο μαθηματικοποιημένα μέρη της Χημείας. Ελπίζω να σε κάλυψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια για τις ασκήσεις και τα διαγωνίσματά σας! Στην εκφώνηση λέτε ότι το Δ2 έχει όγκο 600mL μάλλον παραδρομή από άλλη άσκηση και στη λύση γράφετε κάτι για χλωριούχο αμμώνιο. Επίσης στη λύση εφόσον οι υδρατμοί είναι 1 mol άρα ο υπολογισμός της Kc δεν είναι σωστός.
    Και πάλι συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε ευχαριστώ για την υπόδειξη και για τα καλά σου λόγια.
    Σύντομα θα γίνουν οι διορθώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή