Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

ΑΣΚΗΣΗ 8 (2020) στην Οργανική

Η άσκηση με τη λύση της σε word ΕΔΩ.

12 σχόλια:

  1. Σάββα, εδώ υπάρχει μία υστερία μαθημάτων ακόμη και σε πολυμελή τμήματα, με skype. Θα ήθελα να με ενημερώσεις για το τι γίνεται στην δικιά σου περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Στέργιε. Στο φροντιστήριο δοκιμάζουμε το webex αρχικά για τη γ λυκείου. Σημερα σε ορισμένα τμήματα κάναμε και συνομιλία μέσω viber.Οι περισσότεροι από όσο γνωρίζω χρησιμοποιούν skype. Πάντως δεν είναι εύκολο και θέλει εξάσκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σάββα,μετά και τη νέα παράταση ,βλέπω μείωση της ύλης για την Γ΄ και το πιο πιθανό είναι να φύγει μέρος της Οργανικής,θα ήθελα τη γνώμη σου.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Στέργιε. Η υπερβολική όπως αποδείχθηκε ύλη πρέπει να περικοπεί οπότε συμφωνώ με την άποψη σου.
      Τώρα ποιο κομμάτι θα αφαιρεθεί και πότε θα γίνουν οι εξετάσεις κανένας δεν ξέρει. Άλλα πράγματα είναι σημαντικότερα τώρα.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ απολύτως ότι άλλα πράγματα είναι σημαντικότερα τώρα,απλά προσπαθώ να βρω απαντήσεις σε ερωτήσεις-απορίες των παιδιών της Γ΄.
      Όσον αφορά αυτό με την Οργανική,αυτό το σκέφτηκα με αφορμή το γεγονός ότι απο τα 13 ΓΕΛ της πόλης μόνο 1 είχε ξεκινήσει την Οργανική όταν έκλεισαν τα σχολεία.

      Διαγραφή
    4. Σε καταλαβαίνω, και εμένα ρωτάνε ποια θα είναι η ύλη, πότε θα γίνουν οι εξετάσεις κ.α. Τους συμβουλεύω να μην ακούν φήμες και να ασχοληθούν με τα μαθήματά τους αλλά πως να τους πείσεις. Μην ξεχνάμε ότι είναι κλεισμένα μέσα. Αν βγει κάτι θα είναι σίγουρα από την Οργανική αλλά δεν ξέρω σε τι έκταση. Να είσαι καλά και τα ξαναλέμε Στέργιε.

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα κ.Σάββα. Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείται για να φτιάξετε διαγράμματα και καμπύλες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τους συντακτικούς τύπους οργανικών ενώσεων χρησιμοποιώ το chemsketch το οποίο είναι δωρεάν και το βρίσκεις:
    https://www.acdlabs.com/resources/freeware/chemsketch/
    Για τις καμπύλες χρησιμοποιώ το coreldraw ή το adobe illustrator τα οποία όμως δεν είναι δωρεάν. Μπορείς να κάνεις π.χ. τις καμπύλες αντίδρασης χρησιμοποιώντας το σχεδιαστικό του εμένα όμως προσωπικά δε με βολεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα και χρόνια πολλά. Γιατί σταματήσατε να ανεβάζετε ασκήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Λόγω των συνθηκών και της βίαιης προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα (εξ αποστάσεως μαθήματα) δεν υπήρχε χρόνος. Θα επανέλθω σύντομα. Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπερα και χρονια πολλα. Γνωριζετε αν τελικα θα πρεπει να διδαχθουν και οι ιδιοτητες υγρων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη πληροφόρηση επ' αυτού. Εγώ απλά ανέφερα πως οι διαμοριακές δυνάμεις επηρεάζουν τις ιδιότητες των υγρών. Όταν και εφόσον καθοριστούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων ελπίζω να έχει ξεκαθαρίσει το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή