Σάββα καλησπέρα. Κατ' αρχάς εύχομαι εσύ και η οικογένειά σου να είστε καλά και να επιστρέψουμε γρήγορα στην κανονικότητα. Ήθελα να σε ρωτήσω: αφού βρίσκουμε από το πρώτο ερώτημα ότι x+y=2, δεν είναι προφανές ότι x=y=1;
Καλησπέρα Μπέντρο. Μπορεί η ταχύτητα να μην εξαρτάται από τη συγκέντρωση του ενός π.χ. του Β και να είναι της μορφής υ=κ[Α]². Δες το παράδειγμα 1 στον παρακάτω σύνδεσμο: https://chem.libretexts.org/Bookshelves/Physical_and_Theoretical_Chemistry_Textbook_Maps/Supplemental_Modules_(Physical_and_Theoretical_Chemistry)/Kinetics/Rate_Laws/Reaction_Mechanisms/Rate-Determining_Step Εύχομαι και εγώ να είσαι καλά και τα ξαναλέμε.
Σάββα καλησπέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατ' αρχάς εύχομαι εσύ και η οικογένειά σου να είστε καλά και να επιστρέψουμε γρήγορα στην κανονικότητα.
Ήθελα να σε ρωτήσω:
αφού βρίσκουμε από το πρώτο ερώτημα ότι x+y=2, δεν είναι προφανές ότι x=y=1;
Καλησπέρα Μπέντρο. Μπορεί η ταχύτητα να μην εξαρτάται από τη συγκέντρωση του ενός π.χ. του Β και να είναι της μορφής υ=κ[Α]².
ΑπάντησηΔιαγραφήΔες το παράδειγμα 1 στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://chem.libretexts.org/Bookshelves/Physical_and_Theoretical_Chemistry_Textbook_Maps/Supplemental_Modules_(Physical_and_Theoretical_Chemistry)/Kinetics/Rate_Laws/Reaction_Mechanisms/Rate-Determining_Step
Εύχομαι και εγώ να είσαι καλά και τα ξαναλέμε.
Σωστά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜήπως, επομένως, είναι προτιμότερο να μην γίνει καμία αναφορά στην έκφραση του νόμου της ταχύτητας, γιατί αν δοθεί η απάντηση:
υο=k[A]o^x[B]o^y
υ1=k([A]o/2)^X([B]o/2)^y=υο/4
x+y=2, άρα x=y=1
Καλημέρα Μπέντρο. Ναι πιθανόν το δεδομένο αυτό να μπερδέψει τους μαθητές. Πάντως αν y = 0 τότε προκύπτει x = 2 στην παραπάνω σχέση.
ΑπάντησηΔιαγραφή