Τρίτη 26 Απριλίου 2022

ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ 23 (2022): Οργανική και Ιοντική Ισορροπία

 

 Η άσκηση με τη λύση της σε word ΕΔΩ.

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στην αρχική μορφή της άσκησης η σταθερά ισορροπίας είναι περιττό δεδομένο. Ακόμη ο

όγκος του KMnO4 δεν ήταν σωστός. Εγινε η διόρθωση.

Ζητώ συγνώμη για την ταλαιπωρία.

 

6 σχόλια:

  1. Γειά σας και Χρόνια Πολλά. Καλές επιτυχίες εύχομαι. Συγχαρητήρια για τις φοβερές σας ασκήσεις. Είναι πάντα εξαιρετικές. Να ρωτήσω για αυτή την άσκηση, αφού έχουμε την kc μήπως δε χρειάζεται η άλλη πληροφορία με το KMnO4?? Επίσης αυτά τα mol KMnO4 που αναφέρετε μήπως απαιτούνται για την οξείδωση της αρχικής ποσότητας της αλκοόλης και όχι για την ποσότητα της ισορροπίας; Ευχαριστώ πολύ κσι πάλι Πόλα πολλά συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχεις δίκιο. Η σταθερά Kc είναι περιττό. Σε ευχαριστώ για την υπόδειξη και αν είσαι μαθητής σου εύχομαι καλή επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρακαλώ. Καθηγήτρια είμαι και πιστη σας ακόλουθος. Σας παρακολουθώ πάντα και κάνω τις ασκήσεις στους μαθητές μου. Σας υπερευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα . Πως γνωρίζουμε ό,τι το οξύ δεν οξειδώνεται; Και τελικά η ποσότητα της αλκοόλης που οξειδώνεται από το μείγμα ισορροπίας είναι αυτή που βγαίνει 0.8 mol και όχι η αρχική της ποσότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Γιώργο και Χριστός Ανέστη. Γράφω στην εκφώνηση ότι το CO2 παράγεται μόνο από της οξείδωση της αλκοόλης. Όσο αναφορά την ποσότητα έχεις δίκιο. Έγινε η διόρθωση. Σε ευχαριστώ για την υπόδειξη.

      Διαγραφή